hits

Tapas

#tapas #fingermat #marinertscampi #lammekebabspyd #bacondaddler #kyllingsatay #chiliogparmasanboller #lavfodmap #lowfodmap 

 

I går var det kose kveld i godt lag, og det ble servert tapas med kylling satay spyd, baconsurret daddler, lammekebab spyd, chili og hvitløksnarinerte scampi, poteter med spekeskinke og permasan, chili og parmasan kjøttboller, chili dressing, tzatziki og peanøttsaus :-)

 

Kyllingspyd 

3 kyllingfilet 
1 dl glutenfri soyasaus 
1 ts brunt sukker 
1 ss sambal oelek 
1 ss sesamolje 
2 ss rapsolje 
3 cm finhakket ingefær 
3 grønne blader vårløk klippet opp
En neve finhakka frisk koriander 

FREMGANGSMÅTE: 

Bland marinaden og del kyllingen i biter. Legg kyllingen i marinaden og la ligge 1-2 timer. 
Tre kyllingbitene på grillspyd, stek i ovnen på 200 grader i 15-20 min. 

Peanøttsaus. 

1,5 dl vann 
150 g peanøttsmør 
0.5 dl ssmoyasaus
1 ts sambal oelek
1 ts sesamolje
1.5 ts rapsolje
En klype brunt sukker
En liten neve finhakket koriander og 2 grønne blader av vårløk

FREMGANGSMÅTE:

Kok opp vannet og tilsett peanøttsmøret og rør godt. Tilsett så alt det andre og rør godt, og la sausen stå og  puttre noen minutter. Blir sausen for tykk tilsett litt mer vann.

 

Kjøtboller: 

300 g kjøttdeig
1 rød chili
1 stk egg
1 ts salt
En neve riffla permasanost 

FREMGANGSMÅTE:

Bland egg, salt, chili og permasan godt inn i kjøttdeigen. Form deigen til små boller i hånden ved hjelp av en skje og vann.Stek bollene i en middels varm stekepanne til de blir pent brune. La de ettersteke på svak varme i ca. 10 minutter til de blir gjennomstekt.

 

Chili og hvitløksmarinerte scampi. 

200 g scampi
1,5 finhakket rød chili 
0,5 dl raffinert hvitløksolje 

FREMGANGSMÅTE: 

Bland alt sammen i en ildfast form. Stek i 15 min på 200 g i ovnen. 

 

Baconsurret daddler.

25 daddler
1 pk bacon 

FREMGANGSMÅTE: 

Del baconet i mindre biter. Surr rundt daddlene. Stek i ovnen på 200 grader til baconet er gyllent.

 

3 kommentarer

Kaja

09.09.2017 kl.15:45

Dette så helt fantastisk ut! Nå ble jeg sulten ;)

Liv Angelica lowfodmap og slik

09.09.2017 kl.16:35

Kaja: var veldig godt og gjestene blei god og mette ;-)

elisebr

16.02.2018 kl.23:58

Så mye godt! :)

Skriv en ny kommentar

Liv Angelica lowfodmap og slik

Liv Angelica lowfodmap og slik

30, Haugesund

Er en jente dame som etter 1 år med mye plager og sykdom måtte legge om på livsstilen min. Så har nå begynt og eksperimentere og prøve meg frem med matlagingen på noe fodmap, etter som eg i tillegg til Morbus Crohn sliter med IBS, cøliaki og er laktoseintoleranse. Skal prøve og dele en rekke matgleder som kommer inn under lowfodmap med dere, og litt tips og løsninger :-)

Kategorier

Arkiv