Lammelår skiver med lun potetsalat.

#lammelår #lammelårskiver #lunpotetsalat #lavfodmap #lowfodmap 

 

 

PEPPERSAUS. 

1 dl laktosefri kremfløte 
1 dl kjøtt fond
1/2 ts. grovkvernet pepper
Litt sukkerkulør

Kok opp 1 dl fløte og tilsett litt buljong, begynn med litt og smak deg frem, tilsettt litt mer om nødvendig, og ca 1/2 ss. med grovkvernet pepper. La sausen småputre til den er blitt tykk, ca. 5-10 min. For mørkere farge kan du bruke litt sukkerkulør. 


Potetsalat

200 g poteter
0.5 dl majones
2 ss dijonsennep
1,5 ss sirup
2 stilker vårløk (klipp opp det grønne)
salt og pepper

FREMGANGSMÅTE 

Kok potetene med skall i lettsaltet vann til de er møre. Tøm av kokevannet og la potetene tørke i kjelen, del dem opp i grove biter. Bland sammen majones, sennep og sirup, vend blandingen sammen med potetene. Tilsett vårløk og smak til med salt og pepper. Dekk potetsalaten med plastfilm og la den stå å trekke smak til lammeskivene er klare til servering.

 

Lammelårskiver. 

Kryddret skivene med salt, pepper og tørket timian. Stek lammelår skivene i en varm stekepanne i 2-3 minutter på hver side. Ha lammeskivene over i en ildfast form og stek videre i stekeovnen i ca 10 minutter på 180 grader.

 

 

2 kommentarer

hverdagslivetivollen

13.09.2017 kl.17:46

åh men det så godt ut :) likte navnet "lun potetsalat" <3 herlig :)

Liv Angelica lowfodmap og slik

13.09.2017 kl.18:47

hverdagslivetivollen:var kjempe godt :-)

Skriv en ny kommentar

Liv Angelica lowfodmap og slik

Liv Angelica lowfodmap og slik

29, Haugesund

Er en jente dame som etter 1 år med mye plager og sykdom måtte legge om på livsstilen min. Så har nå begynt og eksperimentere og prøve meg frem med matlagingen på noe fodmap, etter som eg i tillegg til Morbus Crohn sliter med IBS, cøliaki og er laktoseintoleranse. Skal prøve og dele en rekke matgleder som kommer inn under lowfodmap med dere, og litt tips og løsninger :-)

Kategorier

Arkiv

hits